DE
EN
ANÆ

make public place personal
Informatie

Rob Lubrecht
T. +31 (0)43 3255145
E. r.lubrecht@ANAE.eu

<< Terug naar het nieuws overzicht

Groningen, Binnenstad West


Volgens prognoses van het CBS ziet de stad Groningen het aantal inwoners sterk stijgen in de komende jaren. Om voorbereid te zijn op de grotere druk op de binnenstad die de bevolkingsgroei met zich mee zal nemen, besloot het stadsbestuur van Groningen om alvast een deel van het centrum anders in te richten. Hiervoor werd door de eigen stadsingenieurs van Groningen in samenwerking met LOLA Landscape Architects en TOPOTEK 1 een ontwerp gemaakt, waarbij autoverkeer en stadsbussen een andere route hebben gekregen. In het westelijke deel van de stad zorgt dit ervoor dat de Aweg en de daarop aangesloten Astraat een stuk minder verkeersdruk krijgen en een prettigere omgeving vormen voor fietsers en voetgangers. De rest van de Astraat, Brugstraat en Munnekeholm zijn binnen dit project ook vernieuwd met als uitgangspunt het hele centrum gezelliger te maken. Daarbij zijn ook meer bomen geplaatst die zijn voorzien van ANAE boomroosters in het model Linder. Ter bescherming tegen het nog aanwezige verkeer maar ook vanwege de goede inpasbaarheid binnen het ontwerp voor de Groningse binnenstad.

Ontwerp publieke ruimte:



2020-02-13