DE
EN
ANÆ

make public place personal
Informatie

Rob Lubrecht
T. +31 (0)43 3255145
E. r.lubrecht@ANAE.eu

<< Terug naar het nieuws overzicht

Wijnegem, Marktplein


In het Antwerpse voorstadje Wijnegem vinden we bij het historische stadhuis het centraal gelegen Marktplein. Er was in Wijnegem al langer behoefte aan een centrale ontmoetingsplek, maar voordat de herinrichting plaatsvond had het Marktplein enkel een parkeerfunctie. Naar een ontwerp van LAND Landschapsarchitectuur is het plein bij de herinrichting in twee zones gesplitst, een parkeerzone aan de zuidkant en een open verblijf- en ontmoetingsplek aan de noordkant. Tussen deze twee zones staat een klein paviljoen op een verhoogd ziteiland. Dit paviljoen biedt ruimte aan verschillende voorzieningen voor de wekelijkse markt en is daarnaast uitermate geschikt voor tijdelijke invulling zoals een pop-up store. In het ziteiland is ruimte gemaakt voor bomen, waarbij boomrooster model Samber van ANAE is toegepast. Verderop op het plein zien we dezelfde gietijzeren boomroosters in een maatje groter.

Ontwerp publieke ruimte:




2020-02-05