De visie van ANÆ Straatmeubiliar

ANÆ kenmerkt zich door een vooruitstrevend ontwerp te combineren met de betrouwbare kwaliteit, dit alles voor een gemiddeld prijsniveau.

founder rob lubrecht

ANÆ, Make Public Place Personal

ANÆ Straatmeubilair biedt landschapsarchitecten verschillende typen straatmeubilair. Ze hebben allen een eigen identiteit: sommige zijn meer ingetogen, andere meer expressief. Het is afhankelijk van de functie van de openbare ruimte, welk type het meest op zijn plaats is. Een drukke winkelstraat vraagt al veel aandacht van een bezoeker, waardoor een meer ingetogen ontworpen boomrooster of bank meer op zijn plaats is.

De atmosfeer van een plein met een druk nachtleven kan daarentegen versterkt worden door een meer expressief ontwerp. Maar voor welk type ook gekozen wordt, belangrijk is dat de identiteit van het meubilair overeenstemt met het karakter van het maaiveldontwerp. ANÆ maakt dit mogelijk.

ANÆ Straatmeubilair is in 1999 in Amsterdam opgericht door Rob Lubrecht.

Brug Groenlo ontworpen door architect Rob Lubrecht
800px-Brug_Rob_Lubrecht_Groenlo[1]

Foto 1: Brug in Groenlo ontworpen door architect Rob Lubrecht
Bron: Wikipedia

Jan Wils Bridge in Amsterdam ontworpen door architect Rob Lubrecht
Jan-Wilsbrug-Rob_lUbrecht

Foto 2: Jan wilsbrug in Olympische Kwartier, Amsterdam.

Rob Lubrecht studeerde architectuur aan de Rietveld Academie, waarna hij heeft gewerkt bij bureau B+B en Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten. Hij richte buro O.O.G. op om zich meer te concentreren op het ontwerp van straatmeubilair zoals bruggen, banken en hekwerken. Daarbij is er samengewerkt met o.a. OKRA landschapsarchitecten, Buro Sant & Co, Marlies van Diest en Michael van Gessel.

ANÆ Straatmeubilair verrijkt en verdiept het maaiveldontwerp. De bijzondere collectie en de ruime ervaring in gerealiseerde projecten maakt van ANÆ Straatmeubilair een logische keuze.